Cara Mudah Mengatasi Unnecessary Payment Bill Celcom [SOLVED]

Posted on

Tentu sangat menjengkelkan untuk mengetahui bahawa kredit celcom Anda hilang dengan serta-merta atau terputus kerana pakej / permainan dari smartphone sebenar Anda tidak menginginkannya. Terdapat banyak faktor yang menyebabkan kredit smartphone Anda disedut atau dimatikan bermula dari pakej internet Anda secara otomatik mengaktifkan semula selepas Anda mengisi kredit, faktor lain ialah Anda lupa bahawa selepas melawat satu laman web, Anda secara tidak sengaja cuba mengklik salah satu iklan yang terindikasi spam / malware kesan pakej games eksternal, NSP atau kandungan berbayar lain yang aktif di smartphone Anda.

Jangan risau kerana setiap pembekal kad telah menyediakan ciri perkhidmatan yang memudahkan Anda mengetahui kandungan berbayar yang aktif pada smartphone Anda. Saya akan memberikan tip praktikal untuk Anda pengguna Celcom untuk menghentikan kandungan luaran yang telah mencuri kredit.

Unnecessary Payment Bill
Unnecessary Payment Bill

Saya mendapat aduan daripada rakan-rakan bahawa permainan (Game Hero) ini benar-benar satu masalah besar. Caj kredit yang diambil oleh game ini berkiasar RM15 – RM16/month

Saya juga dikenakan caj RM16 / bulan dari Hero Game ini tanpa izin saya. Berdasarkan topik ini, isu ini telah berlaku sejak tahun 2017 atau awal, dan hingga sekarang 2019. Saya tertanya-tanya berapa banyak pelanggan celcom yang telah ditipu oleh ini. Pautan ialah game.funseahk.com.

Saya melanggan pelan 40GB. Rang undang-undang saya hanya RM108 tetapi akhir-akhir ini meningkat kepada RM132. Saya memanggil CS celcom dan dia berjanji untuk menyekat nombor & akan mengembalikannya pada bil bulan depan (iaitu bulan ini). Tahu tak? Saya tidak mendapat bayaran balik dan sebaliknya masih dikenakan oleh permainan Hero Game yang sama.

Jika mendapat mesej dari 39254 bahawa Anda melanggan game hero atau Anda mengalami masalah lain berikut cara mengatasi Unnecessary Payment Bill Celcom.

  1. Unsubscribe Game Hero dengan melawat http://gamehero.my/unsubscribe. Ikut arahan dan isikan bidang yang diperlukan. Jika Anda tidak sengaja melanggan Game Hero.
  2. Cuba hubungi 1111 dan bercakap dengan salah satu Customer Service Consultants Celcom, mereka akan dengan senang hati membantu Anda.
  3. Lakukan pengecekan penyata bulanan Anda. Jika menemukan kejanggalan segera hubungi 1111.

Mudah-mudahan perbincangan tentang bagaimana untuk menghentikan
kandungan yang menghisap / memotong kredit celcom boleh berguna bagi Anda yang bingung mengenai cara menghentikan kandungan berbayar yang
menjengkelkan. Jika masalah tak juga terselesaikan silahkan kunjungi nombor telefon celcom center atau kunjungi celcom center terdekat.