Cara Setting Pakej Celcom Internet Unlimited Percuma Work 100%

Posted on

Sekarang ini dunia internet bukan lagi sesuatu yang asing untuk semua korang, kerana hampir semua korang memerlukannya, terutamanya peranan dan fungsi internet sangat berguna untuk kehidupan seharian, dan banyak perkara yang dapat dilakukan di dalamnya bermula dari mencari pelbagai maklumat seperti berita tentang domestik dan internasional, menjalankan pelbagai media sosial dan juga dibuat sebagai cara untuk membuat wang.

Terdapat begitu banyak hal yang dapat dilakukan dengan internet ini, bahkan hal-hal yang mustahil dilakukan di dunia nyata kadang-kadang di internet dapat dilakukan, sehingga dari berbagai masyarakat moden sekarang ini menggunakannya setiap hari, selain hal itu dapat juga meningkatkan pengetahuan dan wawasan. Selain itu, perkara yang menggalakkan orang ramai untuk mengenali dunia internet adalah kerana ia semakin mudah untuk mengaksesnya, terutama pada masa kini terdapat banyak jenis handphone android dan smartphone yang mempunyai kemampuan tidak kalah dengan laptop dan komputer.

Tetapi jika anda bercakap tentang masalah internet, tentunya tidak akan dipisahkan dari penyertaan operator jaringan.

Celcom Internet Unlimited
Celcom Internet Unlimited

Pada masa kini terdapat banyak operator GSM yang menawarkan pakej internet murah dan cepat, salah satunya adalah Celcom, yang telah dikenal ramai orang sejak sekian lama kerana selain menawarkan pakej data yang murah tetapi juga network yang sangat luas, ia bahkan sampai ke pelbagai kawasan terpencil.

Tidak jauh berbeza dengan operator terkenal lain seperti Maxis, U Mobile, Digi dan Tune Talk juga menawarkan pakej internet yang macam-macam yang boleh dipilih dan dinikmati oleh semua pelanggan ada pakej tanpa had, yang paling banyak digunakan oleh orang ramai pada masa ini, kerana selain kelajuan yang sangat cepat.

Celcom Internet Unlimited Daily
Celcom Internet Unlimited Daily

 

Celcom Internet Unlimited Monthly
Celcom Internet Unlimited Monthly
Celcom Internet Unlimited Weekly
Celcom Internet Unlimited Weekly

Untuk aktifkan paket internet unlimited diatas tu, cukup dail *118*2*8# Anda dapat paket internet 45 GB untuk sebulan dengan rincian :

  1. Free 15GB Video Walla.
  2. Free Unlimited Late Night Youtube (1AM – 7AM).
  3. Free Unlimited Music Walla.
  4. Iflix VIP Access.
  5. 50% more internet with XPAX Youth.
  6. Carry forward unused base data with Data Rollover.
  7. 3x bonus data is valid for 3 days with any monthly internet subscriptions.

Pastikan dahulu Anda top up Celcom supaya cara diatas berhasil. Tapi jika ingin dapat internet percuma boleh cuba step dibawah ini.

Cara Setting Celcom Internet Unlimited Percuma

 

Celcom Internet Unlimited Percuma

1. Langkah pertama yang perlu anda lakukan ialah pastikan kad yang Anda gunakan tidak mempunyai pulsa/kredit sama sekali, aka 0 Rupiah.

2. Seterusnya, sila download aplikasi Psiphon klik disini.

3. Selepas Anda memuat turun aplikasi Psiphon, sila pasang aplikasi pada Smartphone Anda.

4. Buka aplikasi dan apabila sudah masuk ke aplikasi Anda akan diberi 2 pilihan, pilihan pertama ialah “Use Psiphon browser only” bermakna anda hanya menggunakan pelayar Psiphon untuk mengakses internet, dan “Tunnel Whole Device” dan jika Anda memilih pilihan ini maka semua aplikasi yang memerlukan akses internet akan dibantu oleh aplikasi Psiphon.

5. Saya menyarankan memilih “Tunnel Whole Device” supaya Anda boleh menikmati akses internet percuma di semua aplikasi yang memerlukan internet.

6. Notifikasi akan muncul untuk memberikan izin akses, dan Anda hanya perlu memberikan izin akses.

7. Kemudian pada layar utama aplikasi ini, simbol berbentuk P akan muncul. Anda hanya perlu menunggu sesaat sehingga simbol P berubah warna menjadi biru maka aplikasi Psiphon telah berjaya disambungkan ke server.

8. Dan jika ia disambung maka Anda telah berjaya terhubung dan boleh minimize aplikasi Psiphon kini Anda boleh menikmati akses internet secara percuma dan tanpa kuota terhad.

9. Jika Anda telah selesai dan ingin stop akses internet maka Anda boleh kembali ke aplikasi tersebut, kemudian tekan tombol berhenti atau pilih hentikan sambungan.

Itulah cara internet percuma tanpa root dengan menggunakan bantuan aplikasi Psiphon. Jika Anda berminat dan ingin menggunakan aplikasi itu, Anda tidak perlu risau kerana Anda boleh mendapatkan aplikasi ini secara percuma. Jika punya duit lebih, sebaiknya melanggan internet Celcom sahaja.