Cara Beli Internet Celcom RM35 Prepaid Plan Sebulan

Posted on

Kali ni kami nak bagitau cara beli internet Celcom RM35 yang memang best murah.

Kalau takde internet, macam mana nak layan Instagram, main game, atau stalking kawan-kawan kat media sosial, kan? Tapi, kadang-kadang nak langgan internet yang murah dan berbaloi punya susah.

Celcom memang terkenal dengan liputan yang mantap, so takyah la risau pasal signal ke laut ke gunung ke. Terus je sambung baca, jangan terlepas.

Cara Beli Internet Celcom RM35
Cara Beli Internet Celcom RM35

Cara Beli Internet Celcom RM35

Sebelum kita terjah cara beli internet Celcom RM35, anda kena tahu apa itu Internet Pass dan Unlimited Pass.

Internet Pass ni bagi anda tambahan kuota internet yang laju-laju.

Unlimited Pass pulak bagi anda internet tanpa had dan panggilan tanpa had dengan kelajuan 1Mbps, 3Mbps, atau 6Mbps.

Ni memang puas hati lah, takyah risau pasal quota ke habis-habis. Pass ni ada dalam tempoh harian, mingguan, atau bulanan.

Celcom Unlimited Data RM35

Okay, kita terus terang je. Celcom sebenarnya dah keluarkan pakej Celcom terbaru, menawarkan internet tanpa had iaitu Celcom Unlimited Data RM35.

Yes, betul! Internet tanpa had dengan hanya RM35 sebulan. Bukan setakat data je, panggilan pun tanpa had ke semua rangkaian. Best kan?

So, takyah la risau anda overlimit ke quota ke. Semuanya tanpa had.

1. Semak Baki Prepaid Anda

Langkah pertama sebelum Anda beli pakej internet Celcom RM35 adalah untuk memastikan Anda mempunyai baki yang mencukupi dalam akaun prepadi Anda.

Anda boleh semak baki dengan cara:

  • Dail *124# dan tekan call. Anda akan menerima SMS yang mengandungi maklumat baki anda.
  • Gunakan aplikasi Celcom Life untuk semak baki dan maklumat akaun lain.

Pastikan baki Anda mencukupi sebelum meneruskan pembelian.

2. Pilih Pakej Internet RM35

Sekarang, buka aplikasi Celcom Life atau pelayar web untuk memilih pakej internet RM35. Ikuti langkah-langkah berikut:

  1. Buka aplikasi Celcom Life atau pergi ke laman web Celcom.
  2. Log masuk ke akaun Celcom Anda jika belum log masuk.
  3. Pilih pakej internet RM35 dari senarai pilihan yang disediakan.
  4. Klik butang Beli

3. Bayar Melalui Saluran Pembayaran

Setelah anda mengesahkan pembelian, tiba masanya untuk membuat pembayaran. Anda boleh menggunakan beberapa kaedah pembayaran yang disokong oleh Celcom.

Kaedah pembayaran yang biasa termasuk:

  • Kad Kredit/Debit Anda boleh memasukkan maklumat kad kredit atau debit anda untuk membuat pembayaran.
  • Maybank2u/CIMB Clicks/FPX jika anda mempunyai akaun dalam talian dengan bank-bank ini, anda boleh menggunakan perkhidmatan FPX untuk membuat pembayaran.
  • Prepaid Credit jika anda mempunyai kredit dalam akaun Celcom anda, ia boleh digunakan untuk membuat pembayaran.

Pilih saluran pembayaran yang paling sesuai untuk Anda, dan ikuti arahan yang diberikan untuk menyelesaikan pembayaran.

Cara Langgan Celcom Unlimited Data RM35

Dalam bab ni, kami nak kongsi dengan anda beberapa cara langgan Celcom unlimited data RM35.

Memang senang, anda takyah pening-pening fikir nak langgan camne. Jom, kita tengok cara-cara dia.

Cara 1: Guna Apps Celcom Life

Cara paling senang, anda boleh guna apps Celcom Life untuk langgan Celcom Unlimited Data RM35 ni. Ikut je langkah-langkah kat bawah ni:

  1. Buka apps Celcom Life kat telefon anda.
  2. Pilih Add Ons.
  3. Lepas tu, pilih Internet dan langgan la Internet Pass yang ada tulis MONTHLY UNLIMITED RM 35.
  4. Confirm la langganan tu, pastu klik BUY.
  5. Dah berjaya. Anda akan dapat notifikasi yang cakap DONE.

Cara 2: Gunakan USSD *118#

Kalau anda taknak buka apps, tak pe. Boleh je langgan Celcom Unlimited Data RM35 guna USSD *118#. Caranya macam ni:

  1. Taip je *118# dalam telefon anda.
  2. Pilih la Internet Plans.
  3. Pastu pilih la Internet Pass.
  4. Lepas tu, pilih la 10. RM35 unlimited (NEW).
  5. Confirm la langganan tu, pastu klik Subscribe Confirmation page.
  6. Berjaya. anda akan dapat notifikasi yang cakap Successful Notification.

Senang je kan? Tak perlu la pening kepala nak langgan. Cuba anda bayangkan, RM35 je sebulan, anda dah dapat internet tanpa had dan panggilan tanpa had.

Memang jimat kan? Lagi-lagi kalau anda jenis yang suka online lama-lama, pasti streaming streaming, takyah la risau pasal quota kehabisan. Celcom memang terbaik lah.

Tambah Nilai Semula

Apabila baki internet Anda hampir habis, Anda boleh tambah nilai semula dengan mudah. Caranya adalah:

  • Dail *122*16-digit PIN# dan tekan Call.
  • Gunakan aplikasi Celcom Life untuk tambah nilai semula.

Kena Tahu Juga

Walaupun Celcom Unlimited Data RM35 ni memang hebat, tapi kami nak anda kena tahu jugak beberapa perkara.

Plan ni ada speed capped to 3Mbps je, so kalau anda nak kelajuan lebih laju, kena ambil yang lain punya plan.

Tapi takpe lah, 3Mbps ni dah cukup untuk layan YouTube, tengok Instagram, dan main game tanpa gangguan.

Satu lagi, hotspot dia pun ada had. Kalau anda subscribe pakej RM35, anda akan dapat 3GB hotspot data dengan kelajuan tinggi.

Kalau anda langgan pakej RM12 seminggu, anda akan dapat 1GB hotspot data. Boleh la share internet anda dengan kawan-kawan kalau anda ada banyak quota hotspot.

Oh ya, satu lagi perkara yang kena diingat, pakej Celcom Unlimited Data RM35 ni tak ada unlimited Late Night Youtube & Iflix VIP Access. Jadi, kalau anda suka layan YouTube atau Iflix malam-malam, kena cari pakej lain la ye.

Dah tahu cara beli internet Celcom RM35 yang memang berbaloi ni kan? Senang je, tak payah la pening kepala.

Langgan je Celcom Unlimited Data RM35, anda dah boleh layan internet tanpa had sepuas-puas hati.

Takyah risau pasal quota ke habis ke, takyah la tunggu malam-malam nak layan internet tanpa had. So, tunggu apa lagi? Jom la langgan Celcom Unlimited Data RM35 sekarang jugak.

Memang best, anda takkan menyesal punya.