Internet Percuma Celcom Terbaru Terbukti Berjaya

Posted on

Pengguna kad Celcom pasti mengidam cara bagaimana untuk mendapatkan kuota percuma Celcom baik itu rangkaian 4G LTE atau 3G kan? Jika ya, Anda membaca artikel yang betul. Kerana pada kesempatan ini, Celcomcentre kongsikan cara untuk mendapatkan internet percuma Celcom.

Dengan mencuba trick berikut ini, sudah tentu Anda mempunyai peluang untuk mendapatkan pakej internet percuma dari Celcom dengan jumlah yang bervariasi, dari ratusan MB, puluhan GB, hingga kuota tanpa had yang sangat menggoda. Kuota percuma ini boleh Anda pakai untuk apapun seperti streaming, mendengarkan muzik, download dan pelbagai lainnya.

Internet Percuma Celcom
Internet Percuma Celcom

Bagaimana untuk menetapkan psiphon pro untuk Celcom ? sebenarnya jika Anda tidak mahu mensetting Psiphon pro, Anda boleh menggunakan Psiphon Pro dengan kad Celcom atau Xpax tanpa tetapan/setting. Tetapi sebaiknya ia berada dalam tetapan, kita boleh memasukkan beberapa bug untuk menyambungkan aplikasi Psiphon Pro ke internet.

Cara Setting Internet Percuma Celcom (Psiphon Pro)

 1. Download dan Instal Aplikasi Psiphon Pro. (Download Disini).
 2. Buka aplikasi Psiphon Pro, lalu pilih “OPTIONS”. Selanjutnya pilih “More Options”.
  Internet Percuma Celcom Psiphon
  Internet Percuma Celcom Psiphon
 3. Seterusnya Anda centang / ceklist pada tulisan “Connect through an HTTP Proxy”. Seterusnya centang “Custom HTTP headers”.
 4. Ceklist pada teks “Add custom HTTP headers”. Masukkan bug pada header 1, header 2 dan header3. Bug yang harus dimasukkan Anda boleh tengok pada gambar dibawah ini.
  Internet Percuma Celcom Terkini
  Internet Percuma Celcom Terkini
 5. Seterusnya Anda pilih server yang kamu sukai untuk digunakan internetan percuma. (Pilih server singapore kerana lebih stabil). Mulakan semula data seluler dan Anda pilih start. Lihat Log apakah sudah tersambung atau belum dengan cara menekan tulisan “LOGS”, apabila sudah tersambung tampilannya serperti gambar dibawah.

Itulah cara untuk menetapkan Psiphon Pro untuk Celcom, baca juga pakej internet Celcom murah 2019. Mudah-mudahan tutorial ini dapat difahami dengan mudah.