Download Celcom Xpax App Untuk Android Iphone

Posted on

Di era perkembangan pesat teknologi maklumat, Celcom mengeluarkan aplikasi Celcom Life untuk dapat mengawal keperluan pengguna. Semua keperluan Anda dalam mengawal dan mengetahui semua bentuk aktiviti penggunaan kad dari penyedia Celcom Xpax boleh dilakukan dengan mudah.

Hanya dengan mengakses satu aplikasi, Anda boleh melakukan semua akses untuk menguruskan kad Celcom Xpax tanpa menjadi rumit. Celcom Life boleh di download langsung melalui Play Store atau App Store. Berikut adalah 5 kemudahan yang boleh didapati dengan aplikasi Celcom Life.

Celcom Life App
Celcom Life App

Cek Baki Celcom Xpax

Celcom Life di telefon pintar membolehkan Anda mengakses maklumat kredit yang tinggal. Anda juga boleh melihat maklumat yang berkaitan dengan status kredit supaya tidak terlambat untuk mengisi pulsa/kredit.

Bagi Anda yang mempunyai aktiviti yang sibuk dan ingin mengisi pulsa secara cepat, manfaatkan perkhidmatan pembelian kredit dalam talian praktikal.

Cek Baki Celcom Xpax
Cek Baki Celcom Xpax

Cek Kuota Internet

Selain boleh menyemak tempoh aktif kad, pakej, SMS dan Roaming usage, Anda juga boleh mengetahui penggunaan kuota internet melalui aplikasi Celcom Life. Maklumat ini juga dapat dilihat melalui meter kuota yang tersedia yang mudah difahami.

Cek Kuota Celcom Xpax
Cek Kuota Celcom Xpax

Reload Quota Internet

Aplikasi Celcom Life ini sengaja dibuat untuk kemudahan semua pengguna setia Celcom Axiata. Selain menyediakan pembelian kredit yang mudah, Anda juga boleh membeli apa-apa jenis pakej internet melalui aplikasi Celcom Life.

Selepas Anda mengaktifkan pakej internet, Anda boleh melihat status langganan dan nombor kuota melalui aplikasi ini juga. Sehingga dompet tidak dikeringkan untuk membeli pakej internet berkali-kali sebulan, Anda perlu menyimpan kuota internet anda dari penggunaan yang terkadang tidak diperlukan.

Bayar Bil Celcom Xpax

Anda juga boleh membayar bil secara langsung melalui aplikasi Celcom Life.

Baca Juga : Cara Top Up Celcom Cepat Dan Mudah

Cara memasang Celcom Life sangat mudah kunjungi situs Google Play dan App Store lalu taip pada kotak pencarian “Celcom Life”, kemudian muat turun dan klik pasang, tunggu sehingga proses pemasangan selesai.