Cara Tukar Plan Celcom Xpax, Gold dan Platinum

Posted on

Pelan Data Celcom adalah program yang bertujuan memanjakan pengguna dari penyedia Celcom. Terdapat banyak tawaran eksklusif melalui pakej ini seperti XP50, Xpax ™ Prepaid, CELCOM FIRST ™ Gold, CELCOM FIRST ™ Gold Plus, CELCOM FIRST ™ Gold Supreme, CELCOM FIRST ™ Platinum dan CELCOM FIRST ™ Platinum Plus.

Kemudian bagaimana anda mendaftar untuk perkhidmatan ini? Kaedah ini agak mudah, Anda hanya perlu mempunyai kad Celcom yang aktif kemudian lawati halaman ini, pilih pakej yang dikehendaki kemudian buat pembayaran. Terdapat 3 pilihan pembayaran, iaitu melalui pembelian dengan kontrak, membeli tanpa kontrak dan beli dengan device, sila laraskan pilihan Anda.

cara tukar plan celcom terkini
cara tukar plan celcom terkini

Semasa menikmati perkhidmatan Celcom di atas, Anda mungkin merasakan terdapat penyumbatan seperti pakej rancangan data yang terlalu besar sehingga berlebihan atau tidak mempunyai pelan data.

Tenang dan tidak perlu risau kerana Celcom pada masa ini menyediakan perkhidmatan pelan perputaran supaya Anda dapat dengan mudah beralih kepada pelan mana saja.

cara tukar plan celcom
cara tukar plan celcom

Inilah cara tukar plan Celcom terbukti berjaya sampai masa kini.

Di Blue Cube atau Celcom Centre
Anda boleh melawat Celcom Center untuk membincangkan masalah anda, seperti menukar kad telefon bimbit anda, menukar plan internet atau apa-apa yang berkaitan dengan perkhidmatan telefon bimbit.

Melalui Online Store
Pada halaman ini Anda akan dibentangkan dengan pelbagai pakej internet yang boleh Anda pilih, pilih pakej internet yang sesuai dengan Anda.

Hubungi 1111

Cara lain yang boleh Anda lakukan ialah menghubungi ke nombor 1111 untuk menyatakan niat Anda untuk menggantikan pelan internet, dengan senang hati perkhidmatan pelanggan Celcom akan membimbing dan membantu Anda.

Baca juga :  Pakej Internet Celcom Terkini

Dahulu bisa dengan menaip sms MIG XPAX dan hantar ke 28882. Kemudian, tunggu reply sms dari pihak Celcom dan ikuti langkah seterusnya, tapi sekarang cara ni sudah tak berjaya. Silahkan gunakan 3 cara tukar plan Celcom kunjungi Blue Cube atau Celcom Centre, Melalui Online Store dan Hubungi 1111 untuk Xpax, Gold dan Platinum terkini dan terbukti berjaya.