Cara Semak Xpax Check Balance Data Internet & Credit

Posted on

Celcom adalah salah satu penyedia perkhidmatan terbesar di Malaysia. Syarikat ini, yang ditubuhkan pada tahun 1988, telah mencapai 95% rakyat Malaysia di seluruh Pelosok. Produk dari Celcom salah satunya adalah Xpax.

Kredit bukan lagi perkara yang jarang berlaku, tetapi telah menjadi keperluan utama. Sama seperti Anda menghubungi keluarga atau saudara-mara di luar talian dan dalam talian sudah tentu Anda perlu kredit.

Di samping itu, kredit tidak lagi hanya untuk keperluan komunikasi tetapi juga menjadi hiburan – seperti Anda boleh menyemak imbas aliran menonton dalam talian dengan pakej kuota/data yang boleh dibeli dengan kredit Anda.

Nah, fungsi credit yang semakin meluas dan wujud dalam kehidupan seharian membuat kita berfikir, bagaimana kita hidup tanpa kredit? Pastinya akan sering mengalami kesukaran ketika ingin telfon, menonton Youtube ataupun chat whatsapp.

Sebelum Anda kehabisan kredit, Anda harus terlebih dahulu memeriksa kredit yang tersisa di smartphone Anda. Bagaimanakah periksa Xpax check balance yang tinggal di kad? Sangat mudah! kami mengumpul cara untuk memeriksa kredit Celcom.

Cara Semak Xpax Balance Internet Via Xpax

Xpax Check Balance Internet
Xpax Check Balance Internet

Pertama Anda download terlebih dahulu aplikasi tersebut di playstore.

  • Tap On Usage : untuk tengok jumlah penggunaan internet.
  • Tap On Internet : untuk tengok credit internet tersisa.

Melalui USSD dengan mendail  *118*1*1*2#

Xpax Check Balance USSD
Xpax Check Balance USSD

Cara Semak Xpax Balance Credit Via Xpax

Check Credit Balance Celcom
Check Credit Balance Celcom

Download Xpax App di playstore, lalu instal. Anda akan melihat baki kredit anda pada skrin utama.

Credit Balance Celcom
Credit Balance Celcom

Melalui USSD dengan mendail  *124# Anda akan melihat baki kredit Anda.

Itu tadi penjelasan tentang bagaimana untuk cek baki kredit, kuota dan tempoh aktif Celcom Xpax dan jika kredit data Anda habis bisa langsung melakukan top up celcom.