Cara Semak Baki Celcom Prepaid 28882 Cepat Mudah

Posted on

Cara Semak Baki Celcom Prepaid 28882  : Celcom adalah syarikat telefon selular yang menawarkan pelbagai pilihan jalur lebar, data dan selular termasuk pakej prabayar. Pengguna boleh membeli peranti prabayar terus dari laman web Celcom. Satu ciri menarik bagi telefon dan peranti prabayar Celcom ialah tiada kontrak jangka panjang diperlukan untuk perkhidmatan. Sebaliknya, pengguna perkhidmatan prabayar dapat menjejaki baki mereka menggunakan telefon bimbit atau akaun dalam talian mereka, dan mengisi semula dana yang diperlukan.

Tunjukkan pelayar web Anda ke halaman web perkhidmatan pelanggan Celcom. Pautan ke laman web ini disediakan di bahagian “Resources” di bawah. Dari laman ini, Anda boleh menyediakan akaun dalam talian untuk telefon Anda dan mengakses maklumat tambahan mengenai perkhidmatan dan produk Celcom.

Celcom Prepaid 28882
Celcom Prepaid 28882

Daftar telefon bimbit Anda untuk akaun dalam talian. Lakukan ini dengan memilih pilihan “Sign in” di tapak perkhidmatan pelanggan Celcom. Anda akan diminta memasukkan alamat e-mel pilihan Anda, nombor telefon bimbit, nama pengguna dan kata laluan untuk menyelesaikan proses permohonan.

Masukkan akaun Anda dan pilih pilihan “Butiran Akaun”. Halaman baru akan membolehkan anda melihat sisa baki Anda. Anda juga boleh menyemak dan mengedit maklumat peribadi lain yang berkaitan dengan akaun Anda.

Cari pilihan mesej “SMS” atau “Teks” pada telefon bimbit Celcom Anda. Pilih pilihan ini untuk membuat mesej teks baru.

Taip nombor “28882” dalam medan nombor penerima. Ini adalah nombor teks bagi jabatan baki akaun khidmat pelanggan Celcom.

Taip “BAL” dalam medan mesej terbuka. Pilih pilihan “Hantar” di telefon bimbit Anda. Mesej anda akan dihantar ke pusat khidmat pelanggan Celcom dan Anda akan menerima balasan melalui mesej teks dalam beberapa minit dengan maklumat baki Anda.

Semak Baki Celcom 28882
Semak Baki Celcom 28882

Check credit balance celcom yang tinggal di kad Celcom.
Dail *124# kemudian tekan OK/YES.

Semak Baki Penggunaan Internet untuk Pengguna Prepaid.
Just dail *118*1*1*2# 

Anda juga boleh menggunakan kaedah praktikal lain untuk cek baki celcom dengan memuat turun aplikasi Celcom Life di PlayStore.