Cara Cek Baki Celcom Prepaid Postpaid Mudah Dalam 1 Minit

Posted on

Celcom Axiata Berhad adalah pengendali telekom di Malaysia yang telah lama wujud dan terus berkembang dengan pesat, pengguna Celcom meningkat dari tahun ke tahun menjadikan mereka yang terbaik untuk membuat pembaharuan supaya semua pengguna Celcom lebih berpuas hati dengan produk mereka.

Salah seorang daripada mereka adalah untuk menjadikan aplikasi Celcom Life berguna untuk mendapatkan semua maklumat yang diperlukan untuk pengguna Celcom, beberapa maklumat yang akan Anda dapatkan adalah sisa baki, pakej internet yang anda gunakan, dan jumlah kuota yang ditinggalkan. Di masa lalu, ramai yang menggunakan format USSD dan SMS untuk mendapatkan maklumat seperti itu tetapi kini lebih praktikal kerana Anda hanya perlu memuat turun aplikasi Celcom Life. Berikut ni beberapa cara tuk cek baki celcom secara cepat.

check balance celcom
check balance celcom

Cek Baki Celcom Prepaid Dan Postpaid

Sangat biasa dan lazim untuk pengguna kad selular Anda boleh menggunakan kod USSD untuk mengetahui baki dari kad yang digunakan. Selain dapat melihat sisa kredit, kod USSD ini biasanya juga mengandungi info menarik dan promosi.

Check credit balance celcom yang tinggal di kad Celcom.
Dail *124# kemudian tekan OK/YES.

Semak Baki Penggunaan Internet untuk Pengguna Prepaid.
Just dail *118*1*1*2#

Check Internet Balance Untuk Pengguna Postpaid
Just dail *118#

Cek Baki Celcom
Cek Baki Celcom

Muat turun celcom life app dan Anda biza nikmati layanan dibawah ini :

Segala-galanya berada di telapak tangan anda – kuasa untuk menguruskan semua yang berkaitan dengan akaun anda dengan hanya satu log masuk.

  1. Jejaki penggunaan internet 
  2. Lihat detail akaun dan bill  
  3. Bayar bill 
  4. Melanggan Automatic Billing
  5. Pakej Internet 
  6. IDD Add-On, pakej roaming, dan banyak lagi
  • Reload quota Internet 
  • Nikmatilah tawaran dan promosi eksklusif terkini 
  • Hadiah sendiri dan orang tersayang dengan item dari Ole Ole

Download Celcom Life app percuma sekarang juga. Jika Anda dapat kesukaran dengan kad celcom seperti kad error atau tak na cek credit balance jom hubungi Celcom Centre Shah Alam, Penang, Johor atau centre yang dekat dengan Anda.